Bedrijfsprofiel

Wie zijn wij?

Binnen 10 minuten een taxi die u ophaalt? Dat lukt UTC doorgaans heel goed. Dat komt omdat UTC wordt gevormd door meer dan 50 zelfstandige ondernemers die kwaliteit en service hoog in het vaandel hebben staan. De Utrechtse Taxi Centrale is ontstaan door bundeling van twee grote taxibedrijven die inmiddels een hechte geoliede organisatie vormt. UTC heeft een werkgebied waar behalve Utrecht ook Nieuwegein, de Bilt, Bilthoven, Maarssen en Houten onder vallen. De chauffeurs die u ontmoet, zijn representatief gekleed en veelal zelf gemotiveerd ondernemer binnen de coöperatie die de Utrechtse Taxi Centrale is. Er zijn gedegen onderlinge afspraken gemaakt om de kwaliteit en het serviceniveau te kunnen waarborgen.

Het gehele representatieve wagenpark van ruim 230 voertuigen is voorzien van de modernste satellietverbindingen. Dat betekent dat er altijd een verbinding is met de taxi die het dichtst bij u in de buurt is. De chauffeur krijgt automatisch, via de centrale uw bestelling op zijn dataterminal. Uitzonderingen daargelaten, behoren lange wachttijden daardoor tot het verleden. Op de Centrale, het kloppend hart van UTC, houdt de computer met behulp van GPS bij waar iedere auto zich bevindt en selecteert automatisch de volgende rit die zich het dichtst bij de eindbestemming bevindt.

UTC is TX-Keur gecertificeerd

Over TX certificatie

TX-Keur is het landelijke kwaliteitskeurmerk voor taxivervoer. Een bedrijf met TX-Keur staat in voor vakkundige chauffeurs en comfortabel en veilig taxivervoer. De kwaliteit en veiligheid van een taxirit zijn de belangrijkste pijlers van TX-Keur De stichting TX-Keur biedt een volledig pakket aan eisen aan in de vorm van reglementen TX-Keur. Een taxiondernemer kan met dit keurmerk aantonen dat het bedrijf aan hoge kwaliteitseisen voldoet. De reglementen TX-Keur bevatten heldere richtlijnen waaraan de ondernemer die het TX-Keur wil halen moet voldoen. De belangen van reizigers, opdrachtgevers en taxi ondernemers zijn bij het TX-Keur in balans. Daardoor is TX-Keur met recht het enige landelijke kwaliteitskeurmerk van de taxibranche.

Aangesloten bij KNV

Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV) is de koepelorganisatie voor het beroepspersonenvervoer en het spoorgoederenvervoer. KNV Taxi is een werkgeversorganisatie en onderdeel van KNV. Wekelijks worden in ons land ruim een miljoen mensen door 30.000 werknemers en 8.000 zelfstandigen naar hun bestemming gebracht. De totale omzet van de taxi-branche bedraagt per jaar zo’n €1,2 miljard. KNV-leden nemen 70% van deze omzet voor hun rekening. Het contractvervoer vertegenwoordigt bijna driekwart van de totale taxisector. Het consumentenvervoer iets meer dan een kwart.